AMS-CPH

Vanochtend vanaf Schiphol met KLM naar Kopenhagen gevlogen. Ging vrij soepel, alleen security check blijft vreemd. Mijn paraplu was geen probleem, ondanks deze tweet. Maar een leeg waterflesje werd wel afgepakt. Arbitrair. Verder wel wat vertraagd, doordat ze de achterstand opgelopen door de storm van afgelopen zaterdag nog moesten inhalen.
Aangekomen op de luchthaven, metro naar Kongens Nytorv. Stukje lopen naar het appartement via Airbnb, aan de Herluf Trolles Gade, ligt vlak achter Nyhavn. Blijkt perfecte ligging, aardige mensen die ons opwachten met koffie en brood. De spullen uitgepakt en wat bijgekomen.

Vervolgens de wijk verkend, waaronder uiteraard de pittoreske huizen bij Nyhavn, een eerste blik op de grote winkelstraat Strøget geworpen, grote vestiging van Søstrene Grene bekeken (leuke winkel, wanneer komt er een Nederlands filiaal?). Verlate lunch in de vorm van heerlijke broodjes bij Sandwichpigen (pulled pork, jum!), lekker buiten op een bankje opgegeten en mensen gekeken. Daarna de Rundetårn met prachtige omloop beklommen en uitzicht op de stad bekeken. Stoer dat de notabelen dit vroeger met de koets deden. Vervolgens boodschappen gedaan bij Netto. Tijdje in mooie stadstuin Kongens Have gezeten. 's Avond de laatste rondrit van de boot van Netto-Båden gepakt, vanaf het water de stad bekeken. Terug gewandeld via Amalienborg (precies op tijd voor de wisseling van de wacht) en oa de Russisch Orthodoxe kerk gepasseerd. Op de terugweg begon het te regenen, vervolgens in het appartement met de kaart erbij een globaal plan voor morgen gemaakt.