Afgelopen zaterdag de prachtige reis naar het noorden gemaakt. De route ging grotendeels over de grote rondweg van IJsland, poëtisch de 1 genoemd. Af en toe gestopt als we een uitzicht echt niet konden negeren. Wat een landschap, die prachtige bergen en dat rauwe van de lava. De hut staat aan de rand van Skagaströnd, erachter kun je naar de zee lopen, met een prachtig uitzicht. Het is er dus regelmatig ook flink winderig, en die wind is behoorlijk koud. Geloof dat ik ondertussen alle kleding uit mijn koffer al aangehad heb, zelfs de thermoskleding waarvan ik voor vertrek nog ernstig twijfelde of ik toch wel mee zou nemen. Blij dat ik het toch gedaan heb!

Vervolgens zondag in de directe omgeving rondgekeken, eerst het behoorlijk afgelegen Skagaströnd en daarna door naar Blonduos, de eerste grotere nederzetting, gelegen aan de rondweg. Maandag vervolgens naar Akureyri geweest. Dit is na Reykjavik de tweede grootste stad. Stad is wat mij betreft een groot woord, maar absoluut leuk om eens te bekijken. Uiteraard de Akureyrarkirkja bekeken, de grote Lutherse kerk die je door zijn hogere ligging overal vandaan kunt zien. Helaas gesloten, dus over het interieur kan ik niets vertellen. Verder natuurlijk de traditioneel rood en blauw geverfde huisjes in de haven gezien. Na het middaguur begon het helaas te sneeuwen, en omdat we nog een aardige reis moesten maken, weer teruggekeerd naar de hut.

Vandaag weer terug naar het zuiden gereden. Dat was trouwens een nacht eerder dan gepland. Er is in het zuiden deze tijd van het jaar meer te bekijken dan in de omgeving waar wij zaten, dus dat besluit was snel gemaakt. Gelukkig konden we zonder problemen een nacht extra in het Guesthouse verblijven. Met als voordeel dat we vanmiddag naar Blue Lagoon geweest. Een echte tourist trap, maar toch zeer de moeite waard. Dit wil ik nog wel eens doen in de zomer, als het lekker lang licht is en je hier 's avonds kunt verblijven. Als afsluiting van deze lange dag heerlijk bij de Thai in Keflavik gegeten.