Spotify

Heb eindelijk mijn premium abonnement voor Spotify geactiveerd, de eerste maand is gratis, dus ik kan fijn testen hoe dit samenwerkt met mijn Sonos. Ik moet nog wel afstappen van het idee van de zorgvuldig gecultiveerde muziekbibliotheek, die hou ik lekker op mijn NAS. Spotify is voor gevarieerde playlists en vooral het ontdekken van nieuwe dingen.

Wat ik tot nu toe wel jammer vind is de basale implementatie van 'Jouw Muziek'. Op zich een goed idee dat je in dat enorme aanbod van alle muziek een selectie maakt van nummers, albums en artiesten die je wilt horen. Maar waarom kan ik daar dan niet in zoeken, of met smart playlistst op doorfilteren. Daar ligt nog wel een kans wat mij betreft. Ook de integratie met Sonos is niet optimaal, je kunt niet rechtstreeks vanuit de Spotify app afspelen, dat moet via de Sonos app. Hopelijk komt dat nog.

Toeval of niet, ik vond dit artikel van iemand aan de andere kant van het experiment best interessant: Spotify, you’re wonderful, but I have to quit.