Rijnland-Palts

Gisteravond thuisgekomen na een week Rijnland-Palts in Duitsland. Even totaal wat anders, daar was ik wel aan toe. En even geen kranten met al het deprimerende nieuws van deze zomer. Ontspannen met lekker eten en mooie landschappen vol zonnepanelen & windmolens.

We zaten in een mooi appartement in Riegenroth. Van daaruit de omgeving bezocht en de nodige dorpen & steden bezocht. Naar Koblenz waar bij de Deutsches Eck de Moezel en de Rijn samenkomen. Met de kabelbaan naar Slot Ehrenbreitstein. Naar Trier met zijn Romeinse Porta Nigra. Ook erg leuk waren Burg Eltz, de verdedigingsmuren van Oberwesel en de stoeltjeslift van Boppard. Op de terugreis vervolgens nog Bonn en historisch Xanten meegepikt. Nu lekker nog een ruime week vrij om bij te komen én voor een aantal Nederlandse excursies.