Privacy

Of het nu komt door Eternal September waar we in zitten, of dat mensen gewoon onzorgvuldiger zijn, ik weet het niet, maar ik ontvang met grote regelmaat mails in mijn gmail account die echt niet voor mij bedoeld zijn. Meestal gaat het om controlemails van nieuwe accounts, deze negeer ik en dan houdt het meestal wel op.

Sommige sites maken echter een account aan zonder eerst een controlemail te sturen. Gebeurt vaker, laatst nog bij GirlsGoGames.nl. ik vraag dan het wachtwoord op, verander het wachtwoord en verwijder indien mogelijk het account. Hopelijk, maar niet altijd, ben je dan ook gelijk uitgeschreven van de onvermijdelijke nieuwsbrief. Stom van de gebruiker, dat ie zijn eigen mailadres niet goed kent, maar ook slecht van de site. Eén controlemailtje is toch wel zo netjes.

Zo ook Greetz.nl, voor het versturen van kaarten via de post. Ik heb daar een account onder mijn eigen domein. Nu had eerder vandaag iemand (we noemen haar faux-Mirthe) mijn Gmailadres gebruikt om een account aan te maken. Bovendien stond in de bevestigingsmail het wachtwoord omversleuteld. Nu heeft faux-Mirthe datzelfde wachtwoord misschien wel op meer plekken gebruikt. Facebook bijvoorbeeld. Of het juiste Gmail adres. In haar profiel op Greetz kan ik in theorie nu haar NAW gegevens inzien en ongetwijfeld via Google andere accounts van haar achterhalen. Brrr.

Tja. Ik kon het account overigens niet zelf verwijderen via de website. Heb nu het contactformulier ingevuld, hopelijk krijg ik snel een reactie.

Overigens ontving ik onlangs de ergste tot nu toe, namelijk een mail van een notaris met daarbij een aantal PDF bestanden, welke aan de titel te zien testamenten bleken te zijn. Deze heb ik ongelezen verwijderd en de verzender op de hoogte gesteld. Best slordig.