Ginger

Had eerder deze week de docu Kijk uit voor Ginger Baker opgenomen, heb deze zojuist teruggekeken. Kende Cream natuurlijk wel van platen die mijn ouders vroeger hadden en de Best Of staat ook ergens op mijn NAS, maar ik wist eigenlijk niet zoveel van de drummer van deze eerste 'supergroup'. Oh, en Ginger zat natuurlijk ook eventjes bij The Masters Of Reality (je hoort hem bijv in het geweldige T.U.S.A.). Leuke docu om dus eens te bekijken.

Update: vond deze zeer treffende comment bij een relevant artikel op MetaFilter (toeval?)..

Ginger is a great drummer but a very nasty and bitter human being. Some of that bitterness is justified by the music publishing rules that give songwriting credit to the melody and lyric creators and totally ignore the contributions of the rest of the band. In a collaborative semi-improvisational trio like Cream that's quite unfair.