Baroeg

Dus geen Fields Of The Nephilim in Helsinki maar Long Distance Calling in Rotterdam. Onder de noemer The Flood Inside Tour speelden ze gisteravond in Baroeg. Lang niet geweest, aan mijn archief te zien in 2001 voor een optreden van Opeth en Katatonia.

Op deze bizar koude avond wegens omstandigheden Sahg helaas niet aan het werk gezien, gelukkig wel het merendeel van de set van Sólstafir. Tijdens de wisseling een mooie plek vooraan opgezocht, op zich niet moeilijk, zo groot is Baroeg nou eenmaal niet.

Om mij onduidelijke redenen is op het nieuwe album plots gebruik gemaakt van een zanger, ook vanavond bleek hij present. Voor mij persoonlijk had dat nou niet gehoeven, de tot voor kort instrumentale muziek heeft dat niet nodig. Gelukkig bleek zijn aandeel wel tot een minimum beperkt en werden er flink wat oude (instrumentale) nummers gespeeld.

Aangezien het de laatste show van de tour was, werd als toegift door alle bands én crew een behoorlijk alcoholische cover gespeeld, waarin men The Number Of The Beast van Iron Maiden had kunnen herkennen. Lekker mee schreeuwen maakt zulks er altijd beter op. Daarna door de kou weer naar huis.

Sahg in Baroeg (Rotterdam) op 22-03-2013:

De setlist is (nog) niet ingevoerd.

Sólstafir in Baroeg (Rotterdam) op 23-03-2013:

  • Ljós í stormi
  • Svartir sandar
  • Fjara
  • Goddess of the Ages

Long Distance Calling in Baroeg (Rotterdam) op 23-03-2013:

De setlist is (nog) niet ingevoerd.

Update: op dutchdistortion.nl staat een uitgebreidere recensie.