Helsinki

Net terug van Schiphol, na een heerlijk weekendje in Helsinki in Finland te hebben doorgebracht. De foto's staan op Flickr. Moet ze helaas nog even handmatig van locatie voorzien, aangezien mijn tracker alleen de eerste avond heeft geregistreerd. Toch eens op zoek naar een upgrade.

Maar goed. Helsinki dus. Oorspronkelijk gingen we voor een concert van Fields Of The Nephilim, maar dat werd helaas vorige week afgelast. Nou ja, dan niet, dan gaan we gewoon die mooie hoofdstad verkennen. Als winterliefhebbers is dat geen straf. De stad zelf deed me erg aan Riga denken, volgens de reisgenoten ook aan Sint Petersburg en Oslo, dus in die hoek moet je het zoeken.

Voor een stelletje atheïsten hebben we trouwens wel veel kerken gezien daar. Maar er zijn er ook best veel. De prachtige Domkerk van Helsinki bleek Luthers, buiten erg imposant, vooral bij avond, maar van binnen helaas wat saai. Verderop ligt de Russisch-orthodoxe Oespenski-kathedraal, waar tijdens ons bezoek net een dienst bezig was. Na een flinke wandeling op zaterdag ook de Temppeliaukio-kerk bezocht, deze moderne kerk is uitgehouwen in een rots. Erg mooi om van binnen te bekijken.

Verder natuurlijk leuk om de stad te voet te bekijken, het is een relatief klein centrum, dus dat was goed mogelijk. Ook leuk om je overal te verbazen over de hoge prijzen. Hieronder viel ook het ontbijt in het Hilton Hotel waar we verbleven, dus dat hebben we maar overgeslagen en lekker verderop in de stad gegeten. Oh, nog een plus, er is op erg veel plekken gratis Wifi te vinden.