Santiago

We hebben de afgelopen dagen een deel van de stad bekeken. Het is hier druk en groot, ik kan niet echt een Europese stad bedenken om het mee te vergelijken, de sfeer is totaal anders. Zie trouwens veel metal-shirts in het straatbeeld, meer dan in Nederland. Leuk!

Uiteraard veel toeristische dingen gedaan, zoals het bezoeken van de Plaza de Armas en nabij gelegen straten bekeken. Uiteraard ook het standbeeld voor Manuel Bulnes, voorouder van Adriana, Tineke en Nora & Abby. Het uitzicht vanaf de Santa Lucia en de naastgelegen markt. En natuurlijk de San Cristóbal beklommen. Hier vandaan krijg je een prachtig beeld van de stad en de omringende bergen. We hebben mazzel, er is weinig smog tijdens ons bezoek, dus het uitzicht is helder.

Minder toeristisch, maar erg interessant was het bezoek aan de Matadero Franklin, een vlees- en warenmarkt, om inkopen te doen voor de klassiek Chileense maaltijd die onze huishoudster (luxe!) vanavond voor ons zal koken. We waren volgens mij de enige toeristen in het hele gebouw en Tjerk trok met Abby in de draagzak veel aandacht. Ook pap werd met 'Hey Gringo!' steeds geroepen om de reeds poserende marktventers op de foto te zetten.

Foto's bekijken op Flickr