Poolcirkel

Even een paar dagen uitrusten op de camping bij Storforshei, ongeveer een uurtje rijden van de poolcirkel, waar we gister geweest zijn. Volgens traditie daar een steentje achtergelaten, dat zou geluk brengen. Bij aankomst was het hier bere-koud, maar gister kwam de zon erbij en warmde het snel op. Helaas kwamen toen ook de muggen.

Vandaag naar de Grønligrotta (grotten) geweest, een avontuurlijke wandeling (klauterpartij) van ongeveer 45 minuten onder begeleiding van een gids. Het plan was ook naar de Svardis gletsjer te gaan, maar helaas mistten we net de boot die ons daarheen moest brengen. Pas na 2 uur ging de volgende. Toen maar boodschappen gehaald bij een Joker. Ook een ervaring op zich. 'Kassa 12 is ook voor u geopend' zul je hier niet zo snel horen. Morgen gaan we weer langzaam terug naar het zuiden, langs een iets toeristischer route dan de heenreis.