Jotunheimen

Gister aangekomen op de camping in Maurvangen, in de Jotunheimen. Prachtig landschap, ik zou er alleen niet willen wonen. Langs de weg staan stokken, zodat je in de winter in de sneeuw de weg nog kunt vinden. Onderweg nog de toerist uitgehangen bij de Staafkerk van Lom (druk!) en de waterversnelling van Ridderspranget.

Dit is alweer een luxe hut, met aparte kamers en douche (met vloerverwarming!). Prachtige omgeving, je ziet de besneeuwde toppen vanaf het toilet. Vandaag de omgeving verkend, geluncht in Beitostølen, een populaire wintersportbestemming, nu echter redelijk uitgestorven.

Onderweg diverse keren gestopt voor een foto-moment, prachtig uitzicht op de Glittertind, één van de hoogste toppen van Noorwegen. Morgen weer verder naar het westen, nog 1 stop voor Bergen, waar we dan zaterdag gaan kijken. Helaas wel regen voorspeld aldus de krant. Ach, we zien wel. Op dezelfde krant stond voorop overigens een grote foto van het oranje team dat gister Uruguay verslagen heeft en nu dus in de finale van het WK staat. Ik ben blij dat ik juist nu in het buitenland zit. Onderweg morgen trouwens ook door de Lærdalstunnel, met 24.5 km de langste van Europa. Spannend!