Let op: dit bericht is door hoge leeftijd of irrelevantie achterhaald en wordt niet meer door zoekmachines geïndexeerd. Lezen op eigen risico.

Post 1004267262

Vannacht gaat de Wintertijd in » De zomer is voorbij, en dat zullen we vanaf morgen extra gaan merken. Vannacht om 3 uur worden in heel Europa de klokken een uur teruggezet, wat een einde van de zomertijd betekent. De volgende zomertijd duurt van zondag 31 maart, 02.00 uur tot zondag 27 oktober om 03.00 uur.

De zomertijd is in 1977 ingevoerd. Op grond van een richtlijn van de Europese Unie eindigt sinds 1996 de zomertijd in de maand oktober. Hierdoor is het begin en het einde van de zomertijd in de hele Europese Unie geharmoniseerd. Iedere vijf jaar wordt de zomertijd voor de komende vijf jaar vastgesteld. Daarbij geldt dat de zomertijd ingaat op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober.