Let op: dit bericht is door hoge leeftijd of irrelevantie achterhaald en wordt niet meer door zoekmachines geïndexeerd. Lezen op eigen risico.

Post 1000288918

Eergister in de Volkskrant gelezen, maar door dat hele gedoe in de VS kwam ik er niet meer aan toe om erover te bloggen. Sorry.

"Hij liet nooit verstek gaan op de plechtigheden van 11 november in Brussel, de dag waarop België de wapenstilstand van de Groote Oorlog herdenkt. De laatste jaren was hij wat moeilijk ter been, maar hij hees zich nog altijd overeind voor een statig saluut aan zijn gesneuvelde kameraden. Zijn jas ging schuil onder rinkelende en blinkende onderscheidingen.

De herdenking zal het voortaan zonder zijn aanwezigheid moeten stellen. Gisteren werd bekend dat Paul Ooghe zaterdag is overleden. Hij was de laatste nog levende Belgische soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Ooghe werd 102 jaar." » zie ook Greatwar.org.