Mauritshuis

De zon schijnt, ik heb nog een paar vrije dagen en een Museumkaart. Mooie dag om de trein naar Den Haag te pakken voor een bezoekje aan het Mauritshuis. Als tentoonstelling wordt momenteel De bewening van Christus, (c. 1460-1464) van Rogier van der Weyden voor de ogen van de bezoekers gerestaureerd.

Interessant om te zien hoe dat in zijn werk gaat. En respect voor de restaurator die onder dergelijke omstandigheden zo zorgvuldig te werk kan gaan. Uiteraard pak ik ook de vaste tentoonstelling nog even mee. Misschien binnenkort eens doen met audiotour. Het is nog vroeg, dus ik ga ook nog even langs bij het vlakbij gelegen Museum Bredius. Eind van de middag weer met de trein terug naar Leiden. Binnenkort nog een keertje terug naar Den Haag voor Art Nouveau in Nederland in het Gemeentemuseum, dat was nu iets te veel van het goeie.