Foto’s

Ik las met verbazing de column Nu werd ik boos, boos op een telefoon van Eva Hoeke, waarin ze vertelt bijna al haar foto’s kwijt te raken vanwege de overstap naar een nieuwe telefoon. Wie bewaart zijn foto’s nog alleen op zijn telefoon? Ik heb sinds (even spieken) oktober 2004 alles bij een (betaald) Flickr account staan.

Helaas ligt de ontwikkeling aan deze site al geruime tijd stil, mede door de onzekere toekomst van Yahoo. Ik las onlangs een review van Google Photo, en die heeft veel functionaliteiten die ik graag zou willen gebruiken. Dus dan is de vraag, waag ik nu de overstap, of wacht ik nog even af.

Maar ja, die overstap. Hoeveel metadata raak je kwijt. En ik heb via WordPress plugins op deze site de nodige Flickr foto’s opgenomen in de weergave. Ook in oudere blogposts (van voor mijn migratie naar WordPress) link in regelmatig naar Flickr. En de oude meuk laten staan en vanaf nu naar Google Photos, ook nog een optie, maar niet ideaal. Ik wacht nog heel even af. Misschien neemt Google Flickr wel over. Of komt er een mooie optie voor automatische migratie, mét metadata. Zou mooi zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *