Nacht van Kunst & Kennis

Reeds in de voorverkoop een kaartje gekocht voor Nacht van Kunst & Kennis, hét wetenschaps- en cultuurfestival van Zuid-Holland, waarbij de historische binnenstad van Leiden verandert in een podium voor kunstenaars, acteurs, dansers, muzikanten, opiniemakers en wetenschappers. Gistermiddag bij Museum Volkenkunde mijn kaartje ingeruild voor een kek polsbandje en toen kon het puzzelen beginnen. Wat een aanbod, hoe gaan we dat slim aanpakken?

Uiteindelijk afgesproken voor het Sieboldhuis en daar in de buurt de fiets geparkeerd. We gaan van start bij de Hortus Botanicus voor ‘Hoogmoed en technologie’. Daarna naar Rijksmuseum van Oudheden gelopen voor ‘Vrouwelijke superschurken’. Terug naar de Hortus voor ‘Fear society’. Gevolgd door een prachtige wandeling door de inmiddels vrij duistere Hortus, naar de Sterrewacht voor ‘Van kilo-knaller tot killer body’.

Er is overigens een prachtige volle maan vannacht en de Hortus is indrukwekkend verlicht door de beeldende performances en installaties van Blauwe Uur. In het water van de Hortus komen we langs ‘De wonderen van het Leidse Grachtenleven’ en in het Academiegebouw proberen we de Oculus bij ‘Virtual Reality: Enter the real’. We sluiten weer af in de Hortus bij ‘Robotliefde’.

Er is zo ontzettend veel te zien, je moet keuzes maken en wij zien slechts een fractie. Maar al met al een zeer leuke avond. Voor meer informatie, zie oa de liveblog van Sleutelstad.

2 gedachtes over “Nacht van Kunst & Kennis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *