Seyðisfjörður

Vandaag mooi weer, we konden buiten ontbijten. Zijn richting de kust gereden, eerst waterval Fardagafoss in de routeplanner ingevoerd. Een mooie waterval, die volgens de reisgids met een rustig half uurtje klimmen te bekijken is. Dat bleek tot onze verrassing de waarheid, een prettige wandeling met mooi uitzicht leidt ons naar het doel. 
Bij terugkomst bleek helaas de accu van de auto dood. Gebeld met de verhuurder, ze bellen de plaatselijke garage. Gelukkig komt vrij spoedig een wagen uit het dorp beneden in de vallei aangereden en wordt de boel weer aangezwengeld. Mogelijk is usb met muziek continu gecombineerd met continu de navigatie de schuldige. Vanaf nu gaan we dat natuurlijk trouw elke keer unpluggen. We volgen de monteur (type Viking met baard en tattoos) en betalen bij de garage. Valt gelukkig mee en we herzien onze excursie.

Na een indrukwekkende route door de bergen komen we uiteindelijk terecht bij Seyðisfjörður, hier vertrekt de ferry naar Hirtshals in Denemarken en naar Tórshavn, hoofdstad van de eilandengroep Faeröer. De tocht naar Denemarken duurt 47 uur. Mooie houten huisjes hier. We eten fish & chips bij N1 tankstation, door de vertraging met de accu was de keuken voor een lunch elders al dicht. In het dorp spreken we twee Nederlandse dames die op de fiets de hellingen hebben gedaan en nu naar de camping gaan. We passeerden hen met de auto, ze vertellen de afgelopen 
6 weken door IJsland te hebben gefietst. Respect. Ik hou het toch efkes bij de auto. Uiteindelijk rijden we terug naar de pod, waar we een tijdje in de zon zitten lezen. Lekker, maar wel fris bovenop de berg. ’s Avonds lichte maaltijd in Egilsstaðir.