Jökulsárlón

We zijn vandaag naar het oosten gereden, we slapen vanavond en morgen in Höfn. 
Onderweg gestopt bij Seljalandsfoss. Mooie waterval, en ook praktisch aan de weg gepositioneerd. Je kunt er desgewenst achterlangs lopen, maar omdat we vandaag nog een fiks aantal kilometers te gaan hebben, houden we het bij een paar foto’s.
 Onderweg kijken bij de plaats Vík, met de indrukwekkende zwarte basaltstranden en uitzicht op de bekende rotsen. 


Voorbij Vík zien we de eerste gletsjer. Blijft een indrukwekkend gezicht. 
Eerst Svínafellsjökull, 
daarna de nog indrukwekkender Jökulsárlón. Wat is dit mooi! Na de nodige foto’s moeten we helaas weer verder, we zijn nog niet op onze bestemming. Maar we komen vanavond weer terug, we zijn namelijk precies op tijd voor het jaarlijkse vuurwerk. 
Na aankomst in Höfn boodschappen gedaan bij Netto en vervolgens onze airbnb opgezocht. Het is karig, maar okay. Wel wat commerciëler dan een AirBnB hoort te zijn. De andere twee kamers zijn wisselend bevolkt. Gelukkig zijn we allen sporadisch aanwezig. Wij gaan iig vanavond met de bus naar het vuurwerk. Ben benieuwd!