Egilsstaðir

De bagage weer in de auto ingeladen en naar het oosten gereden, onderweg regen. We rijden een flink stuk door de bergen, met de nodige haarspeldbochten. De auto zit bij aankomst helemaal onder de modder. 
We zijn niet de enige, vrijwel elke auto die we later zien is eenzelfde lot beschoren.

We arriveren in onze slaapplaats voor de komende 2 nachten, namelijk de Vinland camping pods in Egilsstaðir. Een schattig hutje, maar erg minimaal. Kraan, douche en toilet vinden we in een aparte huisje in verderop op de berg, een stukje door bebossing. Zelf koken is helaas dus ook niet mogelijk. Het waait hier behoorlijk, we zitten hoog. Wel een mooi uitzicht op het dal met Egilsstaðir. Boodschappen gedaan bij Bonus en later gegeten bij Salt bistro, met als toetje een ijsje toe bij orkan tankstation. Later te voet de omgeving nog wat verkend, langs een sfeervolle begraafplaats verder op de berg. 
Straks de eerste nacht in mijn slaapzak, toch niet voor niets helemaal meegesleept in de handbagage.