Mesdag

Wat in het vat zit, verzuurt niet. Het eerder uitgestelde museumbezoek, ter afsluiting van de cursus Kunstgeschiedenis II die ik eerder dit jaar volgde, vond gisteren alsnog plaats. Ik had voor de gezelligheid mijn vader uitgenodigd voor dit verantwoorde uitje. We bezochten ditmaal De Mesdag Collectie in Den Haag, voormalig woonhuis van Hendrik Willem Mesdag, befaamd verzamelaar en onderdeel van de Haagse School.
Erg leuk om tijdens een rondleiding van anderhalf uur de belangrijkste werken toegelicht te krijgen en binnen de context van die tijd geplaatst te zien. Na afloop zijn we nog even snel (lang leve de museumjaarkaart) langs gegaan bij het Panorama Mesdag, de Zeestraat ligt immers toch om de hoek. Binnenkort maar eens inschrijven voor Kunstgeschiedenis III, die later dit jaar van start zal gaan.