Farscape

Had wel weer zin in wat lichte SciFi, dus ik ben de laatste tijd naar de serie Farscape aan het kijken. Ik was aanvankelijk niet zo overtuigd, ben ook niet zo’n fan van poppen (de serie is een combinatie van poppen van Jim Henson en echte acteurs), maar als het eenmaal op gang komt kijkt het lekker weg. Ben nu dus alweer halverwege seizoen 3.

Farscape features a diverse ensemble of characters who are initially escaping from corrupt authorities in the form of a militaristic organisation called the Peacekeepers. The protagonists live inside a large bio-mechanical ship called Moya, which is a living entity. In the first episode, they are joined by the main character, John Crichton, a modern-day American astronaut who accidentally flew into the entrance of a wormhole near Earth during an experimental space flight.