Stamboom

Afgelopen weekend met pap de archieven op militieregisters.nl doorzocht op onze mannelijke voorouders. Helaas niet de generatie van zijn en mijn moeders vaders kunnen vinden, ik meen dat alleen mensen met geboortedata van voor 1908 vrij beschikbaar zijn. En met 1911 en 1916 zitten zij daar net niet bij.

We hebben wel wat resultaten behaald van de generaties daarvoor. Hoewel ze geen van allen een militaire carriere hebben bewandeld en het resultaat dus beperkt bleef tot een overzicht van de oproep tot dienstplicht, is het toch best leuk om eens te bekijken. Zo zie je bij de oudere gegevens onder andere een omschrijving van de persoon in kwestie, zoals op die van Frederik Valentijn die als voorhoofd ‘gewoon’ gemarkeerd kreeg. Toch fijn om te weten.

Ik heb de gevonden dossiers een beetje bewerkt en de resultaten op Flickr geplaatst.