Thuis

Tja, dat liep dus een beetje anders. Ben net wakker, we zijn pas gisteravond thuis aangekomen ipv zaterdagochtend zoals het plan was. We zijn inderdaad vrijdagochtend vertrokken vanuit Santiago. Maar er was storm bij São Paulo, dus kon er niet geland worden en werden we omgeleid naar Rio de Janeiro, waar na getankt te hebben we weer terug gingen naar São Paulo.

Alwaar we uiteraard de vlucht naar Londen hadden gemist. Helaas was de ontvangst niet optimaal, er stond was 1 mevrouw aanwezig voor de verschillende vluchten en zij sprak helaas alleen Portugees. Na een kastje-muur wandeling kwamen we aan bij het kantoortje van vliegmaatschappij LAN en werden we ondergebracht in een hotel nabij São Paulo. De eerstvolgende beschikbare vlucht zou woensdag de 11e zijn. We konden zaterdag om 3 uur terugkomen voor meer info. De ochtend rondgehangen in het, gelukkig wel chique, hotel en het zwembad op de bovenste verdieping, maar je zit er toch niet fijn, we wilden ondertussen wel graag naar huis. Dus in de middag alles weer ingepakt en met volledige bagage waren we rond half 2 uur weer terug bij het kantoortje van LAN. Daar konden ze echt niets voor ons doen, we moesten tot 3 uur wachten. We waren echter erg Nederlands, erg aanwezig, dus half 3 kwam de chef ons vertellen dat ze alsnog een vlucht had, om half 4. Via Rio de Janeiro (daar zijn we weer!), naar Parijs, naar Amsterdam! Maar alles is prima, dus gaan. Er werd ons iemand toegewezen en we zijn achter haar aan de luchthaven over gesjeesd.

Allang blij dat we de goeie richting in gingen en de oceaan over waren, was er toch weer een minpuntje. De vlucht naar Parijs had een uur vertraging en we hadden maar anderhalf uur overstap. Even dacht ik dat we het zouden gaan halen, maar de lange rij bij de security (wat een verschil met Zuid-Amerika, hier weer schoenen uit, riem af, vloeistoffen tonen, e-reader uit je tas, paspoort en boarding pass tonen. Pff.) Dus alsnog de vlucht naar Amsterdam gemist en we waren helaas niet de enige, dus al snel stond er een aardige rij bij de balie van Air France. De volgende 2 vluchten zaten al vol, we kunnen 17:45 mee. Er zit niets anders op dan wachten. En nog eens wachten. Maar toen waren we dan eindelijk op Schiphol. Hoera! De trein naar Leiden ging al vrij snel en ik was rond 9 uur thuis. Wat een avontuur!

Dus ik heb vandaag vrij genomen, wat hoognodige slaap ingehaald. Verder de was & boodschappen gedaan. Nu langzaam weer in het normale ritme zien te komen. Maar ondanks de ietwat teleurstellende terugreis was het toch een prachtige vakantie. Zoveel gezien, ik heb het idee dat ik een half jaar ben weg geweest.