Andes

Gisteren teruggekomen uit Viña del Mar, via Santiago afgereisd naar de camping van Tia Manuela, we hebben cabanas middenin de Andes. Wat een uitzicht! ’s Avonds sterren kijken in het op de camping gevestigde observatorium, met toelichting van een professional. Erg interessant, wel vreemd om de sterrenbeelden onderste boven te zien. We zien onder andere Orion met zijn riem, hier de Las Tres Marías genoemd, en natuurlijk het Zuiderkruis. Een unieke ervaring!

Vandaag autotoerisme onder begeleiding van Tia Manuela die de omgeving goed kent. Zijn zelfs geklommen naar een prachtige waterval die toch wat verder van de weg lag dan ik aanvankelijk dacht. Het was de moeite gelukkig waard. En als beloning een heerlijke picknick met walnoten van eigen oogst. De dag afgesloten met een duik in het zwembad en een geweldige barbecue. Wat wil een mens nog meer?