Viña del mar

Gisteren een relatief rustige dag gehad, overdag een kijkje genomen in een winkelcentrum iets hoger in de heuvels voor een beeld van de wat rijkere bevolking van Santiago. ’s Avonds de verjaardag van Tineke gevierd in de tuin van Tia Mercedes.

Vandaag afgereisd naar de kust, we verblijven in Viña del Mar. Na aankomst een wandeling gemaakt langs de kust en de vergane glorie aan de boulevard bekeken. Niet te geloven dat het morgen alweer de laatste dag van het jaar is.

Zojuist in Valparaiso gegeten bij J. Cruz, een zeer bijzonder restaurant, als je het zo mag noemen. Een achteraf locatie waar een rij mensen voor de deur staat, dat belooft wat. Binnen is alles vol gekrabbeld met handtekeningen en groeten. Ze serveren maar 1 gerecht, namelijk een Chorillana, wat een schaal patat is met stoofvlees, ui en eieren. Heerlijk! Een volkszanger met gitaar vermaakt de luid meezingende aanwezigen. Als we rond middernacht het pand verlaten staat er buiten nog steeds een rij.