Conguillio

We hebben gisteren het nationaal park uitgebreid verkend. Wat een landschap! De laatste uitbarsting van vulkaan Llaima was in 2008, overal tref je hier sporen van een zeer nieuw landschap van vulkanische as en gesteente. Ook zijn er de nodige borden ter waarschuwing voor route van lava bij uitbarsting. Onwerkelijk.

In het park zijn uiteraard geen winkels, dus we hadden op de markt in Temuco en in de supermarkt in het nabij gelegen dorp al inkopen gedaan, zodat we deze kerstavond een heerlijke maaltijd kunnen nuttigen op het balkon van onze cabana, met uitzicht op de vulkaan. Fenomenaal.

In het park hadden we helaas geen bereik, dus toen dat weer beschikbaar was, direct Tineke gebeld. Het gaat stukken beter met Abby en ze mogen verder reizen van de fysio. Hoera! We halen ze op uit Valdivia. Aanvankelijk zou een deel van ons met het openbaar vervoer alvast vooruit gaan, maar dat bleek geen tijdswinst op te leveren. Onderweg het prachtige merengebied bekeken vanuit de auto. ’s Avonds naar onze hostal in Panguipulli.