Vera

Sivert Hoyem, Vera, Groningen

Sivert Hoyem, zanger van het helaas ter ziele Madrugada, timmert met zijn solo carriere inmiddels ook aardig aan de weg. Zijn vierde album, Long Slow Distance, is onlangs verschenen en gisteravond speelde hij voor een uitverkocht Vera in Groningen. Een flink eind weg, helaas, maar we waren toch van de partij. Onderweg wat gegeten, rond half 10 aanwezig in de zaal, waar binnen enkele minuten de band op het podium verscheen.

Vooral in het begin een redelijk rustige setlist, waardoor helaas het geouwehoer in de zaal erg dominant was. Gelukkig viel dat bij de andere nummers niet zo op. Uiteraard was daarbij ook het inmiddels klassieke Majesty van Madrugada, nog steeds een kippenvel-moment. Terug trouwens over de Afsluitdijk gereden en even bij het monument gestopt om de benen te strekken. Ondanks de dikke mist toch een prachtige sterrenhemel, zoals je die hier maar zelden ziet.