Oorsprong

Het heeft iets langer geduurd dan de bedoeling was, maar het resultaat van het DNA-onderzoek is binnen. Hiervoor is gebruik gemaakt van het wangslijm dat Broer heeft afgestaan in de kit die hem cadeau was gedaan voor zijn verjaardag afgelopen mei.

The genetic markers that define your ancestral history reach back roughly 60,000 years to the first common marker of all non-African men, M168, and follow your lineage to present day, ending with M175, the defining marker of haplogroup O.

En wat vooral interessant is, gezien onze familie-geschiedenis:

Today, more than half of all Chinese males carry the genetic marker M175, which is also widespread throughout East Asia and found in lower frequencies in Tahiti and Indonesia.

Onze tak van de familie Valentijn stamt namelijk af van Cornelis Valentijn, die iets voor 1700 is geboren op het eiland Celebes (Indonesie) en uiteindelijk als slaaf in Nederland is belandt.

This is where your genetic trail, as we know it today, ends. However, be sure to revisit these pages. As additional data are collected and analyzed, more will be learned about your place in the history of the men and women who first populated the Earth. We will be updating these stories throughout the life of the project.

Binnenkort nog een setje bestellen, ditmaal voor mezelf, zodat met Mitochondrial DNA de vrouwelijke lijn bekeken kan worden. In de recente geschiedenis komen die allemaal uit Utrecht en Amsterdam, maar wie weet wat zich in die lijn 35000 jaar geleden allemaal afspeelde.