Wifi

Ben voor internet op mijn iPod Touch afhankelijk voor wifi. En hoewel ik bewust geen smartphone heb (ben anders echt de hele dag online), is het toch wel handig dat ik hier in De Stad op veel plekken alsnog via wiki effies online kan. Dus ik las met interesse het artikel over Fon dat ik in de krant aantrof.

As a member of the Fon community, you agree to share a little bit of your WiFi at home, and get free roaming at Fon Spots worldwide in return. Sharing WiFi with Fon is safe and secure, and you won’t even notice when others are connected because Fon only uses a tiny portion of your bandwidth.

Klinkt goed, maar er schijnen wat nadelen aan te zitten. De EFF (Electronic Frontier Foundation) promoot daarom Open WiFi. Voor meer info hierover, zie bijv 5 pijlers van de open WiFi-revolutie op Webwereld. Ben benieuwd wat de ontwikkelingen op dit gebied zullen gaan zijn.