Primus

Les Claypool

Eindelijk, na 11 jaar komt er weer een nieuw Primus album uit! En daar hoort natuurlijk een tour bij. Na flinke teleurstelling bij het niet kunnen kopen van kaartjes voor het optreden in Paradiso, later gelukkig alsnog kaartjes voor Eindhoven weten te bemachtigen. Gisteravond was het dan zover. Vroeg in de zondagavond naar een behoorlijk uitverkochte Effenaar gereden.

Eenmaal binnen was voorprogramma Hot Head Show net van start te zijn gegaan. Een nette plek gevonden, mooi in het midden van de zaal. Het voorprogramma bleek een matige kopie van de hoofdact, maar het half uur was nog uit te houden. Omstreeks kwart over 9 waren ze er dan: basfenomeen Les Claypool, Larry ‘Ler’ LaLonde en originele drummer Jay Lane. Op het podium twee enorme astronauten, waarbij op het vizier van de helmen gedurende het concert allerlei beelden werden getoond. Een drietal nummers van het nieuwe album worden afgewisseld met klassiekers als ‘Jerry was a Racecar Driver’, ‘Mr. Knowitall’ en ‘Tommy the Cat’. Nog een leuk uitstapje met Pink Floyd cover ‘In the Flesh’. Toegift vanavond is ‘Frizzle Fry’. Heerlijk! Doen we na release van het album in september nog een tour?

Dan geniet ik nu nog even na met een opname van Tommy The Cat. Say Baby!

Update: voor recensies zie oa RockBlog en Podiuminfo.