Danzig

Grapjassen, bij de Effenaar. Let op: géén support, Danzig start om 20:30 stond op site en nieuwsbrief. Mooi wel dus. Eerst een voorprogramma, toen liet meneer ons allen doodleuk bijna een uur wachten voor een leeg podium. Maar goed, toen ze er dan eenmaal waren was het wel errug goed allemaal. Geen lange setlist, maar wat een energie! In tegenstelling tot een eerder optreden dat ik van hem zag (in 1999 alweer) was hij vanavond goed bij stem.

Het was de Deth Red Sabaoth-tour, dus met een aantal nummers van het nieuwe album, maar gelukkig ook de nodige klassiekers. Het niet te missen Mother, maar ook bijvoorbeeld Thirteen wat hij oorspronkelijk schreef voor Johnny Cash.

Maar liefst 2 toegiften, namelijk ‘She Rides’ en ‘Dirty Black Summer’, beide favorieten van mij. Jammer dat ik dan net die moest missen, maar de trein wacht nou eenmaal niet. Was niet de enige die naar het station vertrok voor het einde van het optreden. Volgende keer gewoon op tijd beginnen?

Update: recensie op Cuttingedge.be en eentje op Roar E-Zine.