Ardeche

Ontving een mailtje van Broer over de rotstekeningen bij Vallon-Pont-d’Arc in Frankrijk. Men blijkt namelijk recentelijk vast te hebben gesteld dat die maar liefst 30.000 jaar oud te zijn! Daarmee zijn het de oudst bekende grottekeningen ter wereld. Erg stoer. Hij vroeg verder of ik wist of wij daar vroeger geweest waren. Ook wij gingen namelijk vroeger elke zomer met de tent naar het zuiden en ik heb idd zo’n beetje heel frankrijk wel gezien. Dus waarschijnlijk ook deze locatie in de Ardeche. Het beeld komt me wel bekend voor, maar zeker weten doe ik het niet.

Jammer eigenlijk, dat ik zulks niet kan terughalen uit die dagen voor internet en social media. Tegenwoordig maak ik van elke reis een google map, om maar te zwijgen van het fotografisch bewijs op flickr. Om nou al die fotoalbums in mijn ouderlijk huis te doorzoeken naar deze ene locatie.. Aan de andere kant, al die beelden van ons met kekke jaren 80 kapsels zijn dan wel weer de moeite waard.