Stamboom, vervolg

Gister eindelijk de stamboom verhuisd van een externe locatie naar een plekje op mijn eigen server onder mijn eigen domein. Het geheel staat nu op http://mirthe.org/PhpGedView/. Voelt toch iets veiliger, en ik kan nu tenminste zelf een volledige backup maken. Bijkomend voordeel is de layout, ik heb eindelijk de standaard theme kunnen vervangen door iets beters. Nog niet helemaal naar mijn zin, maar die CSS is niet optimaal opgezet, dus tweaken is meer werk dan ik aanvankelijk dacht. Dat komt later nog wel eens. Hij is nu al een stuk cleaner dan de default gelukkig.

Migratie ging op zich redelijk soepel, alleen de koppeling naar foto’s ging volledig de soep in, dus die heb ik handmatig moeten herstellen. Het merendeel van de data is openbaar, alleen de actuele info is afgeschermd met een login. Verder kan ik nu ook een GenDex-bestand laten genereren, welke dan weer geindexeerd wordt door o.a. stamboomzoeker.nl.