Amorphis

Ik geloof dat het universum niet wil dat ik Ghost Brigade live ga zien. Waar het eerder bij Paradise Lost niet lukte hun optreden als voorprogramma mee te pikken, was dat het optreden van gisteravond weer het geval! Door de gladde rails (?) deed de trein van er gisteravond iets meer dan een uur over om in Utrecht te komen. Bij aankomst in Tivoli De Helling was hun optreden net afgelopen. Nou ja, misschien volgende keer? Na een omleiding langs toilet en t-shirt stand, een mooie plek rechtsvoor bij het podium bemachtigd. Na de nodige activiteit van de roadies was het tijd voor het 2e voorprogramma, Orphaned Land uit Israel (‘this is how we do metal in the Middle-East’). Hoewel zeker niet onaardig op de plaat, maar kwam live wat mij betreft niet echt uit de verf. Bovendien kwam ik toch echt voor de metal uit Finland, in dit geval Amorphis. Om tien uur betraden zij het podium, om meteen fijn met Skyforger van start te gaan. Anderhalf uur later werd een en ander afgesloten met als derde toegift een van mijn favoriete nummers, My Kantele. De hele setlist staat trouwens op setlist.fm, op Flickr heb ik wat foto’s en een video geplaatst.