Fronteers, dag 2

Trein van 8 uur vandaag, dus ietsje langer kunnen blijven liggen dan gisteren. Blij dat ik normaal gesproken lekker met de fiets kan ’s ochtends. Bij het wachten op de 2e spreker een verzoek tot nieuwe pauze muziek ingediend, want dat ging onderhand ietwat vervelen. Kreeg nog bijval ook. šŸ™‚ Verder weinig bijgedragen aan de live twitter feed, vrees ik. Wel leuk om de reacties van anderen te lezen. Bij deze trouwens nog even de complimenten voor de organisatie, goeie keuze qua locatie en het eten was ook erg goed!

  • Real-world Responsive Design door Stephen Hay, o.a. over media queries en hoe je daarmee omgaat. Ben er wel van overtuigd dat ik meer met Liquid design moet gaan werken ipv alles op de pixel te bouwen.
  • The State of HTML5: Inaugural Address door Paul Irish gevarieerde presentatie met de vele (al dan niet al ondersteunde) mogelijkheden van HTML5, incl kekke audio en video demo’s.
  • Creating lifelike designs with CSS3 door Meagan Fisher. Meagan heeft onlangs de kekke features van CSS3 (border-radius, text-shadow, box-shadow, etc) ontdekt en liet die zien in een voorbeeld ontwerp.
  • High Performance JavaScript in de grote zaal gelaten voor wat het was en aangeschoven bij CSS break-out in de kleine zaal. Met Andy Clarke, Stephen Hay, Dan Rubin, Anne van Kesteren (met subtiel Noors accent). Had van mij zelfs langer mogen duren, door de kleinere groep kwam er een interessant gesprek op gang. Oh, en ik ben erg benieuwd naar het nieuwe boek van Andy, Transcending CSS.
  • HTML5 Accessibility: Is it ready yet? door Steve Faulkner en Hans Hillen. Erg interessante demo van het browsen met JAWS en hoe je je sites van extra markup voorziet om dat gebruik makkelijker te maken.