Fronteers, dag 1

Net terug van de eerste dag van Fronteers 2010 in het prachtige Tuschinski Theater in Amsterdam. Leuke trivia: de broer van mijn moeders opa speelde daar piano in de tijd van de stomme film. Maar goed, terug naar 2010. Interessante sprekers vandaag.

  • We begonnen met The Design of HTML5 door Jeremy Keith. Eerst algemeen over design principles, met uiteraard verwijzing naar Postel’s Robustness principle, daarna specifieker over HTML5. Oh, en ik wil de uitspraken over SEO (‘schrijf voor de user, dan komt de search engine vanzelf.’) op een tegeltje.
  • Daarna een snelle overview van JavaScript (Like a box of chocolates) door Robert Nyman. Complimenten voor de verwijzing naar Friends (‘we were on a break’) bij het onderwerp van closure. Erg inventief.
  • Vervolgens Vector Graphics for the Web door Brad Neuberg. Ik heb in het verleden wel eens met SVG gespeeld, maar nog niet serieus gebruikt. Interessante materie.
  • Brendan Eich was op het laatste moment vervangen door Håkon Wium Lie (van Opera) met simpelweg A CSS3 talk. Leuke speech, over de geschiedenis en toekomst van CSS.
  • Progressive Downloads and Rendering door Stoyan Stefanov van Yahoo. Wel wat dingen opgepikt waar ik vanaf nu rekening mee zal houden. Onder andere de oponthoud die veroorzaakt kan worden door conditional comments.
  • CSS Workflow door Jina Bolton. Op zich wel interessant, maar veel genoemde punten doe ik al, of zijn niet van toepassing bij mijn werk. Had iets meer de diepte in gemogen.

Enkele foto’s staan op Flickr. Ik hoop de slides nog te achterhalen en op delicious te plaatsen.