Garcia plays Kyuss

Na een korte omleiding in de verkeerde rij (Rabozaal ipv The Max, we vonden het al zo verdacht veel mensen!), waren we gelukkig toch nog op tijd binnen om een plekje om het balkon te regelen.

Een uitverkochte Melkweg vanavond, allemaal voor Garcia plays Kyuss. Meestal ben ik niet zo’n fan van dergelijke reünie concerten, maar het optreden van Hermano van 2 jaar terug is goed bevallen, en ik heb altijd dat geweldige Kyuss oeuvre al eens live willen horen. Bovendien kreeg ik bij de interviews met zanger John Garcia wel een positief gevoel. Ik citeer de recensie op LiveXS:

Garcia heeft voor deze tour Bruno Fevery (gitaar) van de band Arsenal, Jacques de Haard (bas) en Rob Snijders (drums) van Celestial Season uitgenodigd. Die drie openen met het instrumentale Molten Universe. Met drie 8×10” Ampegtorens en drie marshallstacks spelen ze op een volume alsof ze tien dieselgeneratoren in de woestijn moeten overstemmen. Daarna komt Garcia erbij voor Thumb. Hij wordt warm onthaald en meteen gaan de hoofden van vrijwel het hele publiek synchroon op en neer, een prachtig gezicht.

De setlist bestond voornamelijk uit Kyuss nummers. Hurricane, Supa Scooba, El Rodeo, One Inch, 100 Degrees, Gardenia. Heerlijk! Zelfs special guest Brant Bjork nam nog even plaats achter het drumstel voor Green Machine. Ze speelden helaas niet mijn favoriete nummer, Demon Cleaner, maar dan wel weer Pilot The Dune van Slo Burn. En, erg leuk, Trancewagon van Celestial Season (jammer toch eigenlijk dat ik díe nooit heb gezien!)

Meer foto’s vind je uiteraard op Flickr. Een stukje video staat op Youtube. Daar is goed te horen hoe hard het was. Mijn arme cameraatje trok het amper. Lang leve de oordopjes!