Katatonia

Gister naar de ‘New Night Over Europe’ Tour van Katatonia geweest in P60 in Amstelveen. Zij hadden Swallow the Sun en Long Distance Calling meegebracht.

Long Distance Calling

Expres op tijd gearriveerd om ook het optreden van Long Distance Calling te zien. Mooi plekje op het balkon bemachtigd. Vorige keer (in W2) was vrij chaotisch, maar – hoewel korter- wisten ze nu een strakke show neer te zetten. Ik heb zelfs een kek shirt gekocht, zwart met grijze opdruk, altijd een goede combo.

Swallow the Sun

Na LDC een andere plek gezocht, mooi vooraan. Ik had Swallow the Sun al eens eerder gezien als voorprogramma bij Amorphis, en hoewel niet onaardig, doordat ik niet bekend ben met de nummers beginnen deze na een tijdje wat op elkaar te lijken. Toch binnenkort maar eens door de playlist heen shuffelen.

Katatonia

Even na half 11 kwam Katatonia eindelijk ten tonele. Helaas was het geluid verre van optimaal, een euvel waar de voorprogramma’s geen last van hadden. Gelukkig blijft het een goeie band, met dito oeuvre, dus daar heb ik me dan maar overheen gezet. Erg leuk dat ze een nummer als Omerta speelden, wat weinig live gedaan wordt.