Dune

Van het weekend de docu Jodorowsky's Dune gekeken. Er zijn meerdere verfilmingen van de bekende boekenreeks van Frank Herbert gemaakt, de versie van Jodorowsky is waarschijnlijk de duurste niet gemaakte verfilming.
Dali was to play the role of the Emperor for a reported $100,000 an hour. He and Jodorowsky began quarreling over money and just as the storyboards, designs, and the script were finished, the financial backing dried up. Frank Herbert travelled to Europe in 1976 to find that two million dollars were already spent in pre-production and that the Jodorowsky's script would result in a 14-hour movie (the pre-production book of storyboards and concept art "was the size of a phonebook," Herbert recalled).
Den of Geek heeft A closer look at Jodorowsky's Dune.

Eluveitie

Soms heb je het ervoor over, helemaal naar Eindhoven afreizen voor een paar uurtjes harde muziek. Eluveitie stond al lang op de verlanglijst, gisteravond kwam het er eindelijk van in de Effenaar. Voorprogramma I (de IJslandse band Skálmöld) finaal gemist, we moesten al vroeg genoeg weg, sorry jongens. Maar we komen zelf binnenkort naar IJsland, dus dan komt het vast goed.

Monkey3

Was gisteravond naar een optreden van Monkey3. Ik zag de jongens al eerder aan het werk, ditmaal speelden ze in De Hip in Deventer (foto's). Ik denk wel dat het tijd wordt voor een nieuwe regelneef, elke keer dat ik ze zie spelen is het in een kleinere zaal dan de vorige keer. En dit was echt wel heel klein. En ik gun ze zoveel beter! Gelukkig speelden ze desondanks toch een bere-goeie set. Volgende keer in de Melkweg?

Rectify

De wintertijd is weer begonnen dus ik heb mooi wat extra tijd voor een extra aflevering Rectify. Ik had de pilot al een tijdje liggen, maar was er nog niet aan toegekomen. Heb nu in vrij korte tijd vrijwel alle afleveringen van de 2 seizoenen gekeken. Geen luchtig werkje, maar absoluut de moeite waard!
After 19 years in prison for the rape and murder of his girlfriend, Daniel Holden (Aden Young) is released due to DNA evidence. His return home brings new challenges including new family members and a divided community.

Spotify

Heb eindelijk mijn premium abonnement voor Spotify geactiveerd, de eerste maand is gratis, dus ik kan fijn testen hoe dit samenwerkt met mijn Sonos. Ik moet nog wel afstappen van het idee van de zorgvuldig gecultiveerde muziekbibliotheek, die hou ik lekker op mijn NAS. Spotify is voor gevarieerde playlists en vooral het ontdekken van nieuwe dingen.

Lief

Een audioboodschap van mijn kleine nichtje.
Zelfs Professor Koudhart zou hier toch emotioneel van worden!

Boom

Ik heb in het verleden het nodige stamboomonderzoek gedaan, en hoewel ik daar graag af en toe doorheen mag klikken, zou ik het ook wel leuk vinden om een beperkte weergave van mijn directe voorouders op een aantrekkelijke manier af te drukken. Mogelijk ook leuk bij wijze van cadeau aan de directe familie. Ik heb inmiddels enkele templates gevonden, bij Etsy zag ik een aantal mooie, maar nog niet iets wat echt voldoet aan mijn eisen. Misschien moet ik toch zelf maar iets maken. Wordt vervolgd.

Force

Toch leuk, zo'n mediaplayer waar je van alles naartoe kunt streamen. Vorige week zat even op mijn mobiel bij Youtube te bladeren in mijn aanbevelingen toen in de nieuwe show van Eddie Izzard, Force Majeure, tegen kwam. Normaliter zou ik dat naar mezelf mailen en dan later op groter scherm hebben teruggekeken. Maar omdat de mediaplayer aan stond, kon ik em daarmee direct afspelen op mijn televisie. Tja, en dan blijft het natuurlijk niet bij even een stukje kijken..

Voorpret

Het zat al een tijdje in de planning, maar na enig overleg nu definitief: we gaan in januari naar IJsland! De voorpret van het plannen van een vakantie kan beginnen.. Een auto huren (4WD wordt aangeraden), een huisje in het noorden, hotelovernachting in het zuiden, vliegtickets, pff.. En ook nog iets met winterkleding. Eens kijken wat ik nog heb liggen. En een nieuwe batterij voor mijn camera, die was namelijk stuk, ik moet de Aurora (hopen dat het onbewolkt is) natuurlijk wel goed vastleggen!

Kunst

Gisteravond eerste bijeenkomst van de cursus Kunstgeschiedenis. De cursus wordt gegeven door Caroline Lassche van Lassche & Lassche. Deze eerste les was een introductie van wat we de komende weken allemaal gaan behandelen, volgende week gaan we van start met de klassieke Grieken. Leuk! Mooi gebouw trouwens van BplusC, het zit op de Oude Vest, direct naast de Leidse Schouwburg. Ik was er volgens mij nog niet eerder binnen geweest, maar het is veel ruimer dan verwacht, met een aantal prachtige klassieke details.