Ótta

Ik zag de IJslandse band Sólstafir vorig jaar aan het werk als voorprogramma van Long Distance Calling in Baroeg. Eindelijk eens een goed voorprogramma, dat kan dus ook! Ik had al werk van hen, maar live ging het pas echt leven. Deze maand komt er een nieuw album uit, getiteld Ótta. Ben erg benieuwd, vooral omdat het doorgaans toch betrouwbare angrymetalguy.com het werkje met niet minder dan 5 van 5 sterren beoordeelde.

Odd

Heb het derde deel van Emberverse uit, ben nu even toe aan iets anders. Heb nog een tweetal boeken uit de Odd-reeks van Dean Koontz liggen.
He is a twenty-year-old man who lives in the fictional desert town of Pico Mundo, California, and is able to see the spirits of the dead. He is able to make himself heard to them but they cannot speak to him, although they may make signs or mouth words. This fact complicates much of the books.

Experiment

Wat fijn dat ik er eindelijk over kan praten, mijn verslaving aan shampoo. Ik vrees dat een mooie verpakking en de belofte van puur natuur mij te vaak deed zwichten. Het plankje in de badkamer puilde onderhand dan ook wel een beetje uit. Maar niet meer. Hoewel redelijk tevreden met de Dr Organic van De Tuinen die ik de laatste tijd gebruikte, ben ik vanaf heden begonnen met No-Poo.

Vermaak

Deze week de museumjaarkaart aan het werk gezet. Ben dinsdag naar het prachtig verbouwde Mauritshuis in Den Haag geweest. Helaas bleek het drukker dan ik had verwacht, dus misschien op een rustiger moment nog een tweede bezoek plegen. Woensdag was vervolgens ons eigen Naturalis aan de beurt. Extra leuk, nu met Abby en Nora de boel te bekijken. Vooral de zaal met de zintuigen is echt een aanrader! Donderdag gezellig een dagje in Haarlem doorgebracht met mam, we hebben ons netjes gedragen, alleen bij Vanilia kon ik me niet inhouden. Ach, je moet je garderobe af en toe aanvullen. Vandaag even lekker uitrusten van alle activiteiten. Begin volgende week nog wel wat op de planning (misschien naar Oudheden voor de tentoonstelling Gouden Middeleeuwen, die is nog maar tot eind oktober namelijk) en dan woensdag weer aan het werk.

Rijnland-Palts

Gisteravond thuisgekomen na een week Rijnland-Palts in Duitsland. Even totaal wat anders, daar was ik wel aan toe. En even geen kranten met al het deprimerende nieuws van deze zomer. Ontspannen met lekker eten en mooie landschappen vol zonnepanelen & windmolens.

Kunst

Ik heb me opgegeven voor Kunstgeschiedenis deel I: 'Van Griekse oudheid tot Italiaanse Barok' bij BplusC hier in Leiden. Broer en ik werden als kind al meegesleept naar allerhande musea, een gewoonte die ik nu nog steeds in ere probeer te houden (lang leve de Museumjaarkaart!). Maar wat meer verdieping lijkt me ook wel eens leuk. Als het bevalt kan ik januari gelijk door met deel 2. Ik ben benieuwd!

Outlander

Het een jaar of 2 geleden het eerste boek van de Outlander reeks van Diana Gabaldon gelezen. Ik ben na het eerste boek overgestapt op wat anders, maar was nog wel van plan om ooit verder te gaan met de reeks. Dus toen ik hoorde dat er een serie op de boeken gebaseerd zou worden, en nog wel door niemand minder dan Ron D. Moore (ook van de Battlestar Gallactica reboot), was mijn interesse gewekt. Ik heb zojuist de trailer bekeken, en ik moet zeggen dat het er goed uit ziet. Kom maar op met die pilot!

Emberverse

Ben sinds kort bezig met eerste deel van Emberverse reeks van S.M. Stirling. Eentje uit het genre 'alternate history and post-apocalyptic novels' om een beetje een beeld te geven.
The Change occurred when an electrical storm centered over the island of Nantucket produced a blinding white flash that rendered all electronic devices and fuels inoperable. What follows is the most terrible global catastrophe in the history of the human race-and a Dark Age more universal and complete than could possibly be imagined.
De karakters zijn af en toe een tikje ééndimensionaal, maar het leest wel lekker weg. Ik ga in ieder geval nog verder met deel 2. Valt me trouwens mee dat er nog geen verfilming in de maak is, hoewel geen Young Adult, lijkt dit me er toch typisch eentje die kan meeliften op het succes van The Hunger Games.

Fargo

Eerlijk gezegd had ik zo mijn twijfels toen ik er voor het eerst over las. Er zou een serie Fargo komen naar aanleiding van de film Fargo, inmiddels een klassieker van Joel Coen & Ethan Coen.

Ben uiteindelijk toch gezwicht. En toen heb ik alle afleveringen er afgelopen week doorheen gejaagd. Het bleek gelukkig niet echt een remake, maar een ander verhaal in dezelfde setting met deels dezelfde personages. Nu is het wachten op het beloofde seizoen 2.

Voor uitgebreide reviews, zie Metacritic.com, of bekijk de trailer op YouTube.

4cm

Vorig jaar augustus werd bij een routine controle na een longontsteking bij mijn moeder vastgesteld dat ze een aangeboren gaatje in haar hart bleek te hebben. Na een lange periode van testen, wachten en nog meer testen, is dat gistermiddag in het LUMC -uiteraard tot ons aller grote opluchting- met succes hersteld. Aanvankelijk zou een en ander met een parapluutje via de oksel hersteld kunnen worden, maar het gat bleek volgens een 3D scan zo'n 2cm te zijn en dat werd toch te link. Dus nu is het via een reguliere hartoperatie gecorrigeerd. Maar goed ook, want het gat bleek gisteren uiteindelijk 4cm groot te zijn!