Onlangs de docu Vleesverlangen gezien. Vleesjunk Marijn Frank probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. [..] Over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie. Erg dapper van Marijn.

En -toevallig?- zag ik zojuist op MetaFilter een samenvattende post over de huidige status van alternatieven voor vlees, “It’s more like meat than anything I’ve ever seen that wasn’t meat.”. Ben erg benieuwd waar dit over zo’n 10-20 jaar staat. Zou onze doordeweekse vleesbehoefte dan in een lab gekweekt worden en is ‘echt’ vlees dan een luxe-product voor de feestdagen? En is dat halal/kosjer/geschikt voor vegetariërs?