OxyanaBen momenteel de documentaire Oxyana aan het kijken. Deze toont het schrijnende bestaan in een dorpje Oceana in West Virginia, waar ongeveer iedereen aan de Oxycontin verslaafd is (vandaar de bijnaam).

Voices of doctors, parents, and saddened onlookers provide important context, but the film’s core is its long interviews with users themselves — who display varying levels of self-awareness, though almost all would seemingly love to be rid of their addiction. One girl recalls winning $12,000 in the lottery and spending it in a week; at $40 to $50 a pill, it’s easy to understand how prostitution became so commonplace that hepatitis is rampant here.

Voor reviews, zie PopMatters.com en HollywoodReporter.com. Indrukwekkende docu, maar kolere wat deprimerend. Om weer bij te komen hierbij wat blije diertjes.