Wat fijn dat ik er eindelijk over kan praten, mijn verslaving aan shampoo. Ik vrees dat een mooie verpakking en de belofte van puur natuur mij te vaak deed zwichten. Het plankje in de badkamer puilde onderhand dan ook wel een beetje uit. Maar niet meer. Hoewel redelijk tevreden met de Dr Organic van De Tuinen die ik de laatste tijd gebruikte, ben ik vanaf heden begonnen met No-Poo.

No-poo attributen

Het idee is dat je op termijn alleen nog maar water gebruikt ipv shampoo. Voordat je daarmee weg komt is er een periode van wassen met een mengsel van water en zuiveringszout en vervolgens naspoelen met een mengsel van water en appelazijn.

Vaak had ik al gelezen over “No Poo” of “Free Poo”, dat betekent dat je geen sham”poo” meer gebruikt. Dat bespaart je geld, afval én vooral geen chemische stoffen meer die in contact komen met je huid. Je hoofdhuid produceert olie om je haar te beschermen en in conditie te houden. Shampoo verwijdert vuil maar ook vet van je haar, waardoor je hoofdhuid meer olie gaat produceren om de natuurlijke vetbalans te herstellen. Dus hoe vaker jij je haar wast, hoe vetter je haar wordt.

Voor meer details, zie Zelf shampoo maken en Welcome to no-poo hair care. Spannend!