Wat een gedoe vandaag. Sinds gistermiddag zat in de dakgoot, die ik deel met mijn buren, een jonge meeuw vast. Hij probeerde steeds weg te vliegen, maar kreeg geen grip. Ondertussen stond zijn moeder hem op haar eigen bijzonder luide wijze aan te moedigen om toch echt nog een poging te wagen. Vandaag werkte ik thuis, dus dat achtergrondgeluid was extra fijn. Zelf kon ik er niet bij, dus uiteindelijk de dierenambulance gebeld. Later in de middag kwamen 2 vriendelijke dames een blik werpen. Maar zij waren beide een stuk kleiner dan ik en konden er dus ook niet bij. Wel zagen ze het probleem en kon eventueel later op de avond de langere collega gebeld worden. Ondertussen ook de buren gemaild, die moesten het beest toch ook horen. Toen ik zojuist terugkwam van de sportschool kwam ik twee buurvrouwen tegen, tezamen hebben we met grote handschoenen en de tuinladder het beest eruit weten te krijgen. Bedankt dames! Nooit gedacht dat ik nog eens zo’n rotbeest zou helpen, maar goed. Het wordt echt tijd voor die geplande ondergrondse vuilnisbakken!