Ben sinds kort bezig met eerste deel van Emberverse reeks van S.M. Stirling. Eentje uit het genre ‘alternate history and post-apocalyptic novels’ om een beetje een beeld te geven.

The Change occurred when an electrical storm centered over the island of Nantucket produced a blinding white flash that rendered all electronic devices and fuels inoperable. What follows is the most terrible global catastrophe in the history of the human race-and a Dark Age more universal and complete than could possibly be imagined.

De karakters zijn af en toe een tikje ééndimensionaal, maar het leest wel lekker weg. Ik ga in ieder geval nog verder met deel 2. Valt me trouwens mee dat er nog geen verfilming in de maak is, hoewel geen Young Adult, lijkt dit me er toch typisch eentje die kan meeliften op het succes van The Hunger Games.