Gisteravond naar het optreden van The Sisters Of Mercy geweest in Amsterdam. Vorige keer (alweer bijna 10 jaar geleden!) zag ik ze in 013 en toen begonnen ze bijna een uur te laat, wat helaas betekende dat we het eind moesten missen om de trein te kunnen halen. Ik hield nu dus ook rekening met het ergste, maar het viel reuze mee.

Slechts iets meer dan een kwartier na de geplande start van 9 uur ging het zaallicht uit en de rookmachine aan. Vervolgens werden in sneltreinvaart de nummers gespeeld.

Van de oorspronkelijke bezetting is alleen zanger Andrew Eldritch over, vanavond vergezeld door 2 gitaarjongens en uiteraard de drumcomputer. Ik lees hier en daar klachten over het slechte geluid, maar misschien omdat wij aan de zijkant stonden, kan ik me daar niet in herkennen. Hoewel wat aan de korte kant (nog geen anderhalf uur), heb ik me toch bijzonder goed vermaakt. En als bonus hadden we ook nog redelijk op tijd de trein naar huis. Wat wil een mens nog meer?