Deze week lijkt dan eindelijk de winter te zijn begonnen. Dinsdag werden we wakker in een witte wereld. Altijd een uitdaging, fietsen in de sneeuw, maar inmiddels zijn de fietspaden in ieder geval hier in de stad goed te doen.

Ook is het inmiddels flink koud. En dus zijn er uiteraard alweer de nodige speculaties over een mogelijke Elfstedentocht. Zucht. Die van 1963 is vandaag overigens precies 50 jaar geleden, zag ik zojuist in het nieuws. Mijn moeder was als klein meisje met haar vader bij de finish, ze woonden toen in Leeuwarden. Vraag me bij het zien van die archiefbeelden altijd af of ze er ergens tussen staan.

Zat zojuist even bij de wiki te lezen, zag ook nevenstaande foto van de gedeelde finish van die van 1956. Dat is pas sportief. Daar kan Lance nog een puntje aan zuigen. Zo, heb ik toch mooi alle relevante actualiteiten aan elkaar geknoopt.