Vandaag een dagje in onze ietwat drukke hoofdstad doorgebracht. Begonnen in foam voor de tentoonstelling van werk van fotografe Diane Arbus. Groter dan ik had verwacht, en enkele indrukwekkende beelden, zeker bekeken binnen de juiste context en tijdstip. Voor de geïnteresseerden, zie ook 11 Lessons Diane Arbus Can Teach You About Street Photography.

Na een smakelijke lunch door naar het Amsterdam Museum voor de interessante tentoonstelling ‘De Gouden Eeuw, proeftuin van onze wereld’, horende bij de gelijknamige tv-serie van de NTR/VPRO.

In het boekwinkeltje bij het museum ook nog gekeken in het bijbehorende boek, waar in het hoofdstuk over slavernij een verwijzing staat naar onze familie-achtergrond, mét foto van Berdina Valentijn en verwijzing naar het DNA-onderzoek wat we Tjerk cadeau gaven in 2011. Ben benieuwd of dat nog voorbij komt in een komende aflevering van de tv serie!